Gulvafslibning & efterbehandling

Afslibning af trægulv af klassisk sildebensparket i hus anno 1956 med efterfølgende oliebehandling / indpolering med hvidludolie. Gulvet stod på sin vis med en flot dyb lød før, men dog meget mørkt, hvilket gjorde rummene små. Derudover bar de præg af mange års slid (ridser, pletter mm) samt rygning.

Efter behandlingen fremstod stuer lyse og imødekommende – og behandlingen har givet huset et noget bedre indeklima.

Det er en god ide at slibe gulve udenfor vintersæsonen da gulvene er meget modtagelige inden efterbehandling. Husk at afdække arealer hvor trafik ikke kan undgås. Slibestøv kommer ind overalt – selv med lukkede døre. Brug maske og briller og vær indstillet på at rengøre før, under og efter med støvsuger. Husk også at dykke evt søm før du sliber hvis der er tale om plankegulve og sidst men ikke mindst skal du være indstillet fjerne og evt. nummerere de gamle gulvlister nænsomt inden start for at sikre en flot finish til vægge. Det sker at de gamle gulvlister ikke kan fjernes hele hvorfor man så må opsætte nye bagefter.

Det er i øvrigt værd at overveje om der skal forberedes med ledningsskjulere visse steder langs gulvet i stedet for at genopsætte almindelige lister. Jeg er ikke i skrivende stund opdateret på om der findes ledningsskjulere der ligner gulvlister, men kender du nogen af den slags eller har ideer til andre løsninger, så del gerne i kommentar feltet evt. med et link til hvor de kan købes.